keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Kaikki loppuu

Sanovat, että kaikki hyvä loppuu aikanaan. Ei lopu, hyvä ei lopu mihinkään, se vaan siirtyy paikasta toiseen, siirrytään me mukana.
Comedy Club Rööperi loppui ja sen myötä nyt jossain muualla on mukavaa, hauskaa, opettavaista ja mielenkiintoista. Loppu tuli, koska ravintola Old Anchor siirtyy uusille omistajille ja siellä ei tunnuta kaipaavan stand up -komiikkaa. Aika näyttää, miten baari pärjää ilman meitä.

Sain kunnian esiintyä viimeisessä illassa ja Pete Harju pyysi minua vetämään illan ja koko klubin viimeisenä ja lopettamaan klubin, kun olin sen aloittanutkin. Kiitos Petelle tyyli- ja tilannetajusta. Vedinkin sitten settiä ja olihan siinä tunnetta mukana, kun piti lopettaa niin menestyvä ja suosittu klubi. Annoin yleisölle viimeisen sanan, vedin virtapiuhan seinästä yleisön laskiessa 3-2-1-0. Ja se siitä klubista.
Niinhän se on, yleisöllä on viimeinen sana. Me koomikot olemme sen sanan armoilla. Jos yleisö tykkää, se on sitä, mitä meiltä odotetaan. Yleisö sen ratkaisee. Katsomme teitä siis syvälle silmiin ja katsomme, mitä reaktiota komiikkamme teissä aiheuttaa. Siitä sitten kotiin miettimään, mikä meni oikein, mikä väärin. Teille tätä hommaa tehdään, hyvä yleisö.
Seitsemän vuotta vedin itse Rööperiä ja viimeisen vuoden Pete. Rööperi tarjosi lukuisille koomikoille loistavaa oppimisen aikaa ja hauskanpitoa. Klubille oli aina mukava tulla, onnistumisen tunteita ja haastetta riitti sekä paljon mahtavia muistoja hienoista naurunkyllästämistä lauantai-illoista.

Joku viisas on sanonut, että kun yksi ovi sulkeutuu, monta uuttaa avautuu.
Eli juostaanpa edelleen klubista toiseen riemu rinnassa ja vekkuli silmäkulmassa kiiluen.