torstai 1. maaliskuuta 2012

Milenka se kivasti starttasi!

Eilen avattiin uusi treeni-klubi Milenka. Hyvin lähti. Miljöö sopii mitä parhaiten stand up -klubiksi. Erillinen esitystila, paljon muuta haahuilutilaa, baaritiski riittävän kaukana esiintymistilasta ja koko on just hyvä.
Koomikoille ei ole varsinaista back stagea, mutta siellä sellaista ei tarvitsekaan, koska muuta tilaa on, baaritiskiä ja pöytiä muualla.

Vetäsin 10 -minuuttisen ja ns. vanhaa matskua eli en testaillut uutta. Semi-uutta vetelin ja sellasta matstkua, mitä halusin uudelleen testailla. Sain joillekin jutuille varmuutta, osaa kannattaa jatkaa, jotain jättää pois.
Selkeä suuntaus omassa tekemisessä on vahvempaa ja tavallaan hyökkäävämpää juttua ja asennetta. Asennetta pitää kehittää, se sopii mulle. Vaikeetahan se on olla kriitinen ja hauska, mutta sitäpä tämä stand up juuri on. Aina pitää muistaa, että jos komiikka olis helppoa, sitä tekis kaikki. Siksikin se on niin kiehtovaa.
Tästä se lähtee taas. Kynää ja paperia naaman eteen ja kirjoittamaan. Toiseen käteen punakynä ja sitten katsotaan taas,  mitä jäi jäljelle. 10% kirjoitetusta on jo hyvä saavutus. Veikkaisin, että 5% on lähempänä. Testaukseen saattaa päästä se 10%, mutta siitäkin jää eloon vain osa. Hyötysuhteet kohdillaan? Ehkä 3% on lähempänä totuutta. Siis 10 minuutin uuteen settiin pitää tehdä ....  333 minuuttia matskua!? Eeeeei se noin karmeeta voi olla. Tai riippuu tietysti, mitä kaikkea raapustusta ja pohdintaa tuohon raakamatskuun laskee mukaan. Siinäpä olisi kiinnostava tutkimuskohde.

Kevään aikana on muutama treeniklubi, jossa tarkoituksena on näyttää itselle oikea suunta. Saapas näkee.